HungarianEnglishGerman
ecologic consulting
vizcsobb.jpg
keresés

Nachrichten
A mezőgazdaság és az együttműködések szerepe a megújuló energiaforrások területén

A világgazdaság növekedésével párhuzamosan intenzíven nő azenergia iránti igény is. Ugyanakkor a jelenlegi döntően fosszilisenergiahordozókra (kőolaj, földgáz, szén) alapulóenergiafelhasználási-szerkezet számos problémát indukál. Egyrészről a túlzott CO2 kibocsátás aglobális klímaváltozás egyik fő felelőse, már most is megfigyelhető aszélsőséges időjárási események gyakoriságának növekedése. Másrészről a fosszilis energiahordozók végeskészletet jelentenek. Egy Szaudi sejk szavait idézve: „Az olajkorszak nem azértfog véget érni, mert elfogy az olaj, ahogy a kőkorszak sem azért ért véget,mert elfogyott a kő.” Azaz a kőolaj nem egyik napról a másikra fogy el, hanemkitermelést meghaladó mértékű keresletbővülés folyamatosan növeli azok árát(ld. a kőolaj jegyzésára 10 év alatt megtízszereződött), nehezíti a világpiacihozzáférést.


 

weiter …
 
Elindult az Energia Klub legújabb online megújulós adatbázisa

 

Az Energia Klub 9 régióbeli ország 31 sikeres megújulóenergia-beruházásából online adatbázist állított össze. Magyarázatot adunk a beruházók fő motivációira, kitérünk a választott berendezések technológiai adataira, a finanszírozási konstrukciókra, az elért környezetvédelmi eredményekre, valamint a projektmegvalósítás során felmerült nehézségekre is. A nagy dobra vert beruházásokról utólag ritkán adnak hírt, nehéz tájékozódni, hogy valóban milyen eredményeket értek el a projektgazdák.

 

weiter …
 
Távhő megújuló forrásból

 

A távhőszolgáltatás egyedülálló lehetőséget nyújt a megújuló energiák befogadására. Ezzel nagymértékben hozzájárulhat az ország uniós kötelezettségvállalásainak teljesítéséhez. Odáig azonban hosszú az út, mert a megújuló energiaforrások ipari méretű alkalmazása hazánkban még gyerekcipőben jár.

 

weiter …
 
© 2024 ecologic consulting - megújuló energia, környezetgazdálkodás, vidékfejlesztés