HungarianEnglishGerman
ecologic consulting
balkep.jpg
keresés

Projekte
Agrár-környezetgazdálkodási Információs Portál
 
2009. augusztusa óta működik cégünk új projektje, az Agrár-környezetgazdálkodási Információs Portál, mely az agrár-környezetgazdálkodási téma irányt érdeklődő gazdálkodók és szakemberek, különös tekintettel a 2009. szeptemberétől induló ÚMVP AKG programban résztvevők részére biztosít teljeskörű információkat, szakmai segítséget, tanácsokat.
 
A portál részeként beindult egy egyedülálló internetes szoftveres alkalmazás az e-AKG szoftver amely nyilvántartási, gazdálkodási naplóvezetési, földhasználati és tápanyaggazdálkodási tervezési funkciókkal segíti a gazdálkodókat, szaktanácsadókat.
 
Komplex agrár-környezetgazdálkodási stratégia és cselekvései terv kidolgozása 2 kistérség részére

A meglévő agrárpotenciálra és környezeti korlátozó tényezőkre (talaj-, vízbázis védelem és természetvédelem) alapozott, a várható agrárpiaci változásokkal korrigált kistérségi földhasználati stratégia és az arra alapozott program elkészítése (termelés, feldolgozás, értékesítési rendszer, marketing, további vertikális integrációs lehetőségek) 2 észak-kelet magyarországi kistérség részére. 

 
Magyarországi biomassza alapú, megújuló energia projektek lehetőségei (hatástanulmány)
Egy külföldi, megújuló energiaforrásokra alapozott befektetői cégcsoport részére készítünk egy komplex hatástanulmányt a biomasszára alapozott megújuló energia projektek lehetőségeiről az alábbi tématerületek vonatkozásában: biogáz projektek, mezőgazdasági biomasszára alapozott villamos és hőenergiatermelés és hasznosítás, második és harmadik generációs bioüzemanyagelőállítás, valamint agripelletre alapozott zöldhőelőállítás lehetőségei.
 
Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) 2004-06 ex post értékelése
Cégünk egy konzorcium tagjaként részt vesz az NVT ex post értékelésének elkészítésében. A projekt keretében az NVT agrár-környezetgazdálkodási és kedvezőtlen adottságú területek támogatása intézkedések végrehajtásából származó hatások kiértékelésében és a végrehajtás intézményrendszeri, szaktanácsadási és képzési vonatkozásaival kapcsolatos következtetések és javaslatok elkészítésében működünk közre. Az értékelés az FVM megbízásából az EU Bizottság részére készül.
 
© 2024 ecologic consulting - megújuló energia, környezetgazdálkodás, vidékfejlesztés